Eszközök Palacsintasütő Tál Keverőeszköz Botmixer Habverő Palacsinta forgató lapát Merőkanál Alapanyagok liszt tojás olaj tej szóda (elhagyható) só, cokor (ízlés szerint) A tészta elkészítése (A mennyiségek egyén szerint és palacsintatípusonként változnak, etért itt nem adjuk meg részletesen.) Olajhoz hozzáadjuk a tojást a cukrot (ha szükséges) a sót (ha szükséges) Elkeverjük Hozzáadjuk a lisztet Hozzáadjuk a tejet és estleg a szódát Csomómentesre keverjük Sütés A serpenyő előkészítése Kenjük meg naprafogóolajjal a serpenyőt Az olajjal megkent serpenyőt melegítsük elő Öntsünk egy merőkanál palacsintatésztát a serpenyőbe Oszlassuk szét benne egyenletesen Ha átsült a tészta alja, akkor forodítsuk meg Ha átsült a másik oldal, akkor óvatosan csúsztassuk tányérra Segítségképpen használjunk palacsintalapátot