Eszközök
Palacsintasütő
Tál
Keverőeszköz
Botmixer
Habverő
Palacsinta forgató lapát
Merőkanál
Alapanyagok
liszt
tojás
olaj
tej
szóda (elhagyható)
só, cokor (ízlés szerint)
A tészta elkészítése (A mennyiségek egyén szerint és palacsintatípusonként változnak, etért itt nem adjuk meg részletesen.)
Olajhoz hozzáadjuk
a tojást
a cukrot (ha szükséges)
a sót (ha szükséges)
Elkeverjük
Hozzáadjuk a lisztet
Hozzáadjuk a tejet és estleg a szódát
Csomómentesre keverjük
Sütés
A serpenyő előkészítése
Kenjük meg naprafogóolajjal a serpenyőt
Az olajjal megkent serpenyőt melegítsük elő
Öntsünk egy merőkanál palacsintatésztát a serpenyőbe
Oszlassuk szét benne egyenletesen
Ha átsült a tészta alja, akkor forodítsuk meg
Ha átsült a másik oldal, akkor óvatosan csúsztassuk tányérra
Segítségképpen használjunk palacsintalapátot